Eerst het hart dan het hoofd!

 In Blogs

Eerst het hart dan het hoofd!

Veel scholen openen deze weken de poort voor voorlichtingen. Bijna altijd wordt je overvallen met een informatiebombardement. De PowerPoints met vakken, boeken en studiepunten vliegen je om de oren. Veel informatie, weinig beleving.

Wat als je studenten en docenten in een co-creatie laat nadenken over het ware karakter (diepste wezen) van de opleiding? Wij deden dat vanuit de Story Flow-methode samen met de opleidingen van Fontys Hogeschool MER. En wat komt eruit: niets over studiepunten en vakken, maar alles over wie we zijn, waar voor we staan en waar we voor willen gaan. De essentie van de opleiding, de waarden en de ambitie!

Bij de opleidingen leidde dat tot een eigen verhaal dat in een korte film aan het begin van de voorlichting verteld wordt, waarna een gesprek en dan pas informatie volgt. Zie bijvoorbeeld: “Hoe geef jij het bedrijfsleven kleur?” (klik hier) die vorige week tijdens de open dag in “première” ging. Vanuit je hart weet je meteen of je erbij wilt horen, of juist niet en die keuze is de essentie van voorlichting. Als het gevoel goed is sta je open voor alle informatie! Als het gevoel niet goed is kan daar geen informatie in de wereld nog iets aan veranderen.

Trouwens; als je de inhoud van een school wil veranderen, moet je het gevoel veranderen.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact

Interesse? Neem contact met ons op

Not readable? Change text.