Storytelling

 In Wij helpen bij

Powertraining storytelling

Informatie wordt vergeten. Een verhaal wordt onthouden en doorverteld. De vraag is hoe je jouw belangrijke informatie omzet in een verhaal. Niet als een PowerPoint of als een tekst maar alsof je een Netflix serie kijkt.

In een powertraining van slechts drie uur (met een kleine groep) leer je ‘verhaalwetten van Hollywood’ kennen en omzetten naar een verhaal. Onder begeleiding van ons en vooral scenarioschrijver Mieke Janssen (New York Film Academy) ga je letterlijk op avontuur en ontdek je al doende de bouwstenen voor een verhaal. Op het einde van de training vertel je een door jou ontwikkeld topverhaal.

Je krijgt een ‘flowchart’ mee van hoe je het verhaal hebt leren opbouwen zodat je het geleerde telkens weer kan toepassen op informatie die wilt overdragen op een verhalende en betekenisvolle manier.

De training is toepasbaar bij allerlei beroepen dus niet alleen voor communicatieprofessionals. Denk eens aan advocaten die succesvoller pleiten, docenten wiens lessen niet vergeten worden en artsen en patiënten die elkaar begrijpen.

 

“Characters don’t change, they get revealed.” – Robert McKee

 

Geschreven en ontwikkeld door UpDate Organisatie & Karakterontwikkeling in samenwerking met Mieke Janssen en 33a Collective.

 

Recent Posts

Leave a Comment

Contact

Interesse? Neem contact met ons op

Not readable? Change text.