Manage jij al mensgericht?

 In Blogs

Het aantal burn outs neemt toe. Vooral bij mensen in vaste dienst. Een gebrek aan vrijheid en autonomie is een van de belangrijkste oorzaken blijkt uit onderzoek van het TNO.

De laatste jaren is er veel te veel op systemen en rendement gestuurd. Het probleem is behoorlijk fundamenteel. Mensen werker steeds harder, maar met minder plezier. We komen steeds vaker verhalen tegen over teams waar mensen elkaar niet meer steunen, maar afvallen. De regels en de wetten wegen zwaarder dan de medemenselijkheid en de teamgeest. In feite is er dan geen sprake meer van een team, maar van individuen die proberen te “overleven”.

 Luuk de Jong (aanvoerder PSV) gaf deze week in een prachtig citaat aan hoe het wel hoort:

“Wij voelen ons als team sterk omdat we  goed voor elkaar zorgen en elke dag het beste uit iedereen willen halen!”

Wees eens eerlijk, stuur jij als manager al mensgericht, of zit er van alles in de weg?

Als je op waarden en drijfveren stuurt appelleer je veel meer aan het emotionele  brein van mensen. Dat maakt mensen vrolijk, blij en echt aanspreekbaar. Dat daagt uit en maakt werk weer leuk. Dan gaan mensen juist meer presteren en dat verhoogt het rendement, verlaagt ziekteverzuim en maakt je een populaire speler op de arbeidsmarkt.

Dus eigenlijk heb je geen keuze. Deze tijd vraagt om een mensgerichte aanpak. Moeilijk? Helemaal niet. In een dag reiken we een systematiek aan waarmee je concreet aan de slag kunt gaan gebaseerd op de vier kernwaarden: veiligheid, betrokkenheid, uitdaging en besluitvaardigheid.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact

Interesse? Neem contact met ons op

Not readable? Change text.