Van geeltjes plakken wordt niemand vrolijk…

 In Blogs

Van geeltjes plakken wordt niemand vrolijk……

Drie redenen waarom co-creaties vaak frustrerend zijn!

Samen werken aan de toekomst is van deze tijd: denk aan de omgevingswet, burgers willen, mogen en kunnen steeds meer meedenken en keuzes maken. Marketeers betrekken hun klanten meer en meer bij de ontwikkeling van een merk. Ook bij interne veranderingsprocessen is het steeds vanzelfsprekender om medewerkers te betrekken bij de ontwikkeling van de organisatie.

Helaas gaat het om drie redenen vaak mis.

1 Te weinig speelruimte.

Heel vaak is het kader waarbinnen keuzes gemaakt kunnen worden veel te strak. De agenda van de bestuurder is vaak te leidend. Co-creatie lukt alleen als aan beide kanten zekerheden worden losgelaten. Kaders moeten niet dichtgetimmerd worden. Er moet ruimte zijn om samen dingen te ontdekken. Niet een doel moeten halen, maar een uitdaging mogen aangaan.

2 Te weinig creativiteit

Om creatief te worden moet je samen in flow komen. Van geeltjes plakken en lijstjes maken worden mensen niet vrolijk. Werkvormen moeten gekozen zijn om mensen uit te dagen en tot beslissingen te laten komen. Er moet iets op het spel staan, deelnemers moeten er voor willen gaan. Net als in de film!

3 te weinig follow up

Heel vaak gaan mensen na een co-creatie enthousiast weg. De geeltjes en flapovers worden meegenomen…. En je hoort er vervolgens niets meer over. Co-creatie processen vragen aandacht, ze moeten beheerd worden. Er moet een kristalhelder verwachtingenmanagement zijn: een route.

Wil jij leren om wel een perfecte co-creatie op te zetten?

Geslaagde samenwerkingen leveren veel meer op, maar vragen ook iets meer aandacht. Het afgelopen jaar hebben we weer een aantal organisaties mogen helpen met succesvolle co-creaties.

  • We bieden masterclasses
  • We helpen ontwerpen
  • We helpen desgewenst begeleiden

Willen jullie hier meer over weten? Onder het genot van een kop koffie praten we je graag bij.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is jeroen.png

Recent Posts

Leave a Comment

Contact

Interesse? Neem contact met ons op

Not readable? Change text.